top of page
Search
  • i11915

Berichten balans

"Als er wat is, what's app me dan. Dat zie ik sneller dan mijn mail". Dat was de tekst enige tijd geleden. Intussen overstroomt ook deze berichtenbox met groepen, informatie en is de scheiding werk en privé ver te zoeken.

Kim van der Meulen schreef er op FD magazine een mooi artikel over dat aan het denken zet. Begeleid door feiten en cijfers. Blijven praten, van te voren afspraken maken en je daaraan houden. Dat is de belangrijkste boodschap van de blog.


What's app heeft het goed gedaan; het is geïntegreerd in ons werken zonder dat we er erg in hadden. Of wij het goed hebben geïntegreerd valt te betwijfelen.

Hebben jullie onderling afgesproken waarom en hoe je dit medium gebruikt? Naast alle andere communicatiemiddelen?


In iedere opdracht start ik met het vragen naar de wijze van onderlinge communicatie binnen én buiten de organisatie. Zeker bij samenwerking tussen verschillende partijen is dat regelmatig ingewikkeld. Iedereen heeft intussen persoonlijke en organisatie eigen vormen van snelle communicatie, vastleggen van notities en het delen (en behouden) van kennis.

Bij nieuwe samenwerking is het waardevol om hierover na te denken en afspraken over te maken. In plaats van het even snel aanmaken van een nieuwe groep (op welk medium dan ook).

Bij bestaande samenwerking is het niet gek om minimaal jaarlijks de wijze van communiceren, de informatie(over)vloed en kennisbehoud te bespreken. Toch? Dat zie ik helaas steeds minder gebeuren.


Drie vragen om mee te nemen:

  1. Welke informatie is belangrijk om waar te bewaren?

  2. Hoe bereiken we elkaar snel en wat kan wachten?

  3. Hoe houden we de balans in nuttige info, noodzakelijke info en lollige leuke berichten?

Om naar te kijken: Geheimhouding, kennisdeling en opslag, ketensamenwerking, onboarding, (tijdelijke) actie, online en offline.


Benieuwd of lezers tips of afspraken hierover hebben gemaakt.

Wat zijn jouw aanvullende tips?Ter informatie het artikel in FD:13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page